Így segíthet

ÁTUTALÁS MAGYARORSZÁGRÓL

  • Bankszámla tulajdonosa: Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány
  • Bank: Raiffeisen Bank
  • Bankszámlaszám: 12001008 01632015 00100003

ÁTUTALÁS KÜLFÖLDRŐL

  • Bankszámla tulajdonosa: Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány
  • Bank: Raiffeisen Bank
  • Forint alapú számla száma (IBAN): HU76 12001008 01632015 00100003
  • Euró alapú számla száma (IBAN): HU55 12001008 01632015 00200000
  • SWIFT-kód: UBRTHUHB

TERMÉSZETBENI ADOMÁNYOK

  • Átvétel helyszíne: 2310 Szigetszentmiklós, Gát utca 4-10.
  • Átvétel ideje: munkanapokon 7-16 óra között
  • Időpont-egyeztetés: +36 30 931 2888
Lélekemelő ajándékok a kórházak dolgozóinak - Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány
2077
post-template-default,single,single-post,postid-2077,single-format-standard,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0.0,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Lélekemelő ajándékok a kórházak dolgozóinak

A civil kezdeményezésben részt vevő lelkes önkéntesek igyekeznek minden intézménybe ellátogatni.

Csaknem fél tucat kórházban jártunk már eddig az Életmentés – másként elnevezésű programunkkal, és több ezer orvosnak és ápolónak juttattuk el a tiszteletünk jelét, hálánkat, szeretetünket és a lélekemelő gondolatokat, imádságokat tartalmazó szíveket – erről a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány elnöke beszélt lapunknak. Pál Sándor rámutatott: az elmúlt több mint egy évben a járvány mindenkinél nagyobb terhet rótt a betegek ellátását végző orvosokra, ápolókra, mentőkre, minden egészségügyben dolgozóra. Szavai szerint nehéz kifejezni mindazt a hálát és tiszteletet, amivel tartozunk az embert próbáló időszakban hősiesen végzett munkájukért.

Mi a saját eszközeinkkel, Isten hatalmas szeretetével és gondviselésével tisztelettel adózunk az egészségügyben dolgozók munkája előtt, és fejezzük ki hálánkat és köszönetünket – fogalmazott Pál Sándor.

Az Életmentés – másként elnevezésű programot 2021 áprilisában indították útjára, és eddig a karcagi, a mezőtúri, a ceglédi, a tatabányai és a kisvárdai kórházba látogattak el. A cél az, hogy az elkövetkező időben a lélekemelő szívekkel minél több kórházba eljussanak határon belül és túl.

A Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör indította útjára ezt a hálaadást, amelyet az alapítványunk fő támogatóként felkarolt és finanszíroz, az együttműködő partnerünk pedig a szívecskéket gyártó Abaújvári Református Egyházközség – fejtette ki Pál Sándor. Hozzátette: az ajándékokat minden kórházban egy 10-15 perces bibliai buzdító szó, hálaadás és imádkozás mellett adják át, és elmondják azt is, hogy mit is tartalmaznak a szívecskék.

Pál Sándor mellett személyesen fejezi ki háláját Tóth Viktória és Tóth István, az Abaújvári Református Egyházközség lelkészei, valamint a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör lelkésze, Fodor Gusztáv.

Az akció folytatódik, legközelebb a miskolci, majd az egri kórházba látogatnak el, majd két fővárosi intézmény következik, a Bethesda Gyermekkórház és az Országos Onkológiai Intézet. Később határon túli, magyarlakta területekre is mennek. – Az egészségügyi dolgozók hihetetlenül kedvesen fogadnak, és nagyon hálásak a gesztusért, ők is úgy érzik, hogy szükségük van a feltöltődésre és a lelki megújulásra. Jellemző, hogy Bődi Szilviának, a karcagi kórház ápolási igazgatójának annyira megtetszett a kezdeményezés, hogy azóta rendre elkísér minket más kórházakba, és végig segít nekünk. Úgy adunk ajándékot, hogy ezáltal mi is feltöltődünk – hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Borsodi Attila
Forrás: Magyar Nemzet